Dakdekkersbedrijf Cramer

EPDM Kunststof dakbedekking

Dakdekkersbedrijf Cramer B.V. werkt graag met EPDM dakbedekkingen. EPDM dakbedekking is bij nieuwbouw en renovatie uitermate geschikt voor hellende en platte daken, brandveilig dakwerk, aansluitingen rieten dak, dakgootreparatie, kilkepergoten enz…

Het materiaal wordt zonder open vuur aangebracht, en voldoet hiermee aan de NEN 6050 norm voor brandveilig werken.

EPDM dakbedeking is een top product met een verwachte levensduur van 50 jaar en maar liefst 30 jaar garantie!

Veel gestelde ragen over EPDM.

Wat is EPDM?

EPDM is de afkorting van “Ethyleen – Propyleen – Dieen Monomeer” en slaat op een groep van synthetische rubbers of elastomeren, bekomen door de polymerisatie van etheen (=ethyleen), propeen (=propyleen), en een dieen, dit is een onverzadigde koolwaterstof met twee dubbele bindingen. EPDM is dus een terpolymeer, d.i. een polymeer bekomen uit drie monomeren.

Wat is de levensduur van EPDM?

Het Duitse kunststofcentrum SKZ uit Würzburg heeft een onderzoek gedaan naar de levensduur van elastomeer EPDM dakbanen. De resultaten van de studie wijzen op een theoretische levensduur van de geteste elastomeer EPDM-dakbedekkingen van meer dan 70 jaar. Om met alle productieverschillen en materiaalverschillen, evenals de verschillende toepassingsgebieden rekening te houden, wordt geadviseerd om in centraal Europa uit te gaan van een minimale praktijk gebruiksduur van meer dan 40 jaar.

Wat is het verschil tussen Amerikaanse en Europese EPDM?

Het grootste verschil tussen beiden EPDM rubber folies ontstaat door de manier van produceren. Amerikaanse EPDM, zoals Topskin EPDM, wordt na het kalander proces voorzien van talk om verkleving te voorkomen. Europese EPDM, zoals Prelasti, wordt na het kalander proces voorzien van een textiel doek. Vervolgens worden beiden producten gevulkaniseerd. Na vulkanisatie zijn de Amerikaanse rollen klaar voor gebruik, bij Europese EPDM moet eerst het textiel worden verwijderd.

Grootste verschil zit in de naadverbindingen. Amerikaanse EPDM kan niet worden gevulkaniseerd maar wordt getaped, Europese EPDM kan wel worden gevulkaniseerd.

Waarom EPDM?

EPDM is een synthetisch rubber en bevat geen chloor, weekmakers, halogenen en plasticiden, heeft een zeer hoge resistentie tegen Ozon en UV-straling waardoor een zeer lange levensduur kan worden bereikt van minimaal 40 jaar. Andere producten zijn meer verouderingsgevoelig.

Is EPDM milieuvriendelijk?

Door NIBE (Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie) zijn diverse onderzoeken gedaan naar vele producten ten behoeven van het milieu. Ongewapende en ongecacheerde EPDM folies zijn het minst milieubelastend en hebben de laagste milieukosten. EPDM is tevens recyclebaar en in combinatie met de lange levensduur het beste alternatief.

Recente projecten

Deventer | Dakterras

Deventer | DakterrasDaklekkage op een dakterras. Meer »

Deventer | Renovatie plat dak

Deventer | Renovatie plat dakOud dak met veel staand water en slecht geïsoleerd. Dit veroorzaakt vochtproblemen aan de binnenzijde. Meer »

Bel me terug

Heeft u vragen over de diensten van Dakdekkersbedrijf Cramer B.V. ? Wilt u weten of zonnepanelen geschikt is voor u? En welke oplossingen Cramer u kan bieden? Vraag het ons.

Vul het onderstaande formulier in om teruggebeld te worden door één van onze medewerkers.

captcha

Bel me terug

Spoedmelding

Wij verzoeken u indien mogelijk een foto toe te voegen bij uw aanvraag.
Wij nemen z.s.m contact op met u.

Wilt u svp aangeven wat de bereikbaarheid is van het dak! Het dak is goed bereikbaar als u er zelf op kunt komen en slecht bereikbaar als een ladder niet voldoende is.

captcha

* verplicht veld

Spoedmelding